در این مقاله قصد داریم شما را با معرفی و فروش شیر زانویی رادیاتور آشنا کنیم و اطلاعات مفیدی در رابطه با این محصول در اختیار شما قرار دهیم.
لازم به ذکر است در خلال این مقاله، لینک فروش شیر زانویی با کمترین قیمت موجود در بازار در اختیار شما قرار داده خواهد شد تا بتوانید از آن استفاده بفرمایید.
معرفی شیر رادیاتور
مطمئناً همه شما با رادیاتورها در منزل و محیط کار آشنایی کامل دارید. رادیاتورها وسایل گرمایشی هستند که عموماً در محیط های مختلف برای ایجاد گرمای محیط استفاده میشوند.
از جنس های مختلف آلومینیوم یا فولاد ساخته می شوند و معمولاً از یک منبع گرمایشی مانند پکیج یا موتورخانه مرکزی تغذیه می شوند و می توانند محیط اطراف خود را گرم کنند.
اما در این مقاله ما قصد معرفی کامل رادیاتورها را نداریم. هدف معرفی شیرهای رادیاتور و انواع آن ها می باشد.
به طور معمول رادیاتورها سه نوع شیر بر سر راه خود دارند. یکی از این شیرها برای ورود آب است و دیگری برای خروج آب از رادیاتور.
اما از این سه نوع و سه مدل شیر ، هر رادیاتور نیاز به دو عدد از آنها دارند. حال از هر نوع و مدلی که باشند…
انواع شیرهای رادیاتوری را میتوان به سه دسته شیرهای سوپاپ دار ، شیرهای ترموستاتیک و شیرهای برگشت رادیاتور یا همان شیر زانویی تقسیم بندی کرد.
اما بیایید کمی در رابطه با انواع آنها را بررسی کنیم.
شیرهای سوپاپ
دار این نوع شیر ها که به شیرهای سوپاپ دار معروف هستند در قسمت بالایی رادیاتور یا همان شوفاژ ها نصب می شوند و مانند دیگر شیر ها و یا والو ها می باشد.
وظیفه این شیرها تنظیم جریان آب ورودی به دستگاه می باشد که اگر این شیر را کم یا زیاد بکنیم به دلیل اینکه حجم آب ورودی به رادیاتور کم و زیاد میشود ، در نتیجه می توانیم دمای رادیاتور را تنظیم کنیم و آن را کم یا زیاد نماییم.
شیرهای ترموستاتیک
این نوع شیرها که مانند شیرهای سوپاپ دار در بالای رادیاتور و ورودی شوفاژ نصب می شوند و وظیفه ورود آب به رادیاتور را دارند می توانند همان وظیفه والو های ورودی سوپاپ دار رادیاتور را انجام دهد.
با این تفاوت که این شیرها میتوانند با تشخیص دمای محیط اطراف خود ، ورودی آب رادیاتور را قطع و وصل کند.
همانند یک ترموستات عمل میکنند و در موقع مناسب جریان آب را قطع و وصل می نمایند.
به اینگونه گرمای محیط را تنظیم و در مصرف انرژی صرفه جویی انجام میدهند. به نوعی عملکرد خودکار شیرهای ترموستاتیک آنها را منحصر به فرد کرده و عملکرد جالبی از خود به جای گذاشتند.
شیرهای برگشت رادیاتور یا همان شیر های زانویی
در بازار بسیار معروف و بسیار پرطرفدار هستند. شیرهایی که در قسمت پایین شوفاژ نصب می شوند و وظیفه خروج آب از رادیاتورها را برعهده دارند به آنها شیر های زانوی یا شیرهای برگشت آب گفته میشود.
از طریق این شیرها می توانیم میزان آب برگشتی به سمت خروج را تنظیم نماییم حال این خروج یا به سمت پکیج می باشد و یا به سمت موتورخانه.
پس همانطور که تا به اینجای کار متوجه شدید این شیرها وظیفه عبور آب از داخل رادیاتور را دارند. شیرهای ترموستاتیک و سوپاپ دار در بالای رادیاتور نصب شده و وظیفه ورود آب رادیاتور را دارند.
به نوع تنظیم دستی و اتومات تقسیم میشوند و شیر زانویی که در پایین رادیاتور نصب شده و وظیفه خروج آب را دارند تمام این شیر ها دارای درجه بندی و تنظیم هستند و می توانید با تنظیم آنها میزان ورود و خروج آب را رادیاتور تنظیم نمایید.
که در نتیجه منجر به تنظیم دمای رادیاتور میشود. در این میان کارایی شیر زانویی کمتر و آشنایی مردم با آنها بسیار کم است و عدهای بر این عقیده هستند که این شیر اصلاً کاربردی ندارد.
یکی از از ویژگی های تنظیم آب شیر زانویی و کم کردن مقدار آن ایجاد تعادل در دمای رادیاتورهای دورتر می باشد .
به طور مثال اگر از پکیج استفاده میکنید، رادیاتور هایی که نزدیک به پکیج هستند گرمای بیشتری نسبت به رادیاتورهای دورتر و در اتاق خوابها دارند به این منظور می توانید با تنظیم دمای شیر زانوی دمای یکنواختی را ایجاد کنید و تعادل گرمایی را در تمام رادیاتور ها به وجود آورید.
به این صورت که اگر میزان آب ورودی و خروجی در رادیاتور های نزدیک به پکیج متعادل تر باشد ، میزان آب گرم مانده در مدار بیشتر میشود و میتواند به رادیاتورهای دوردست کمک بیشتری کند.
البته لازم به ذکر است بگوییم که عموماً در سیستمهای شوفاژخانه این مشکل کمتر است و دلیل دمای آب گرم بسیار بالاتر از پکیج و مقاومت آن آب گرم معمولاً این ایراد وجود ندارد و تمام شوفاژها دارای گرمای یکنواخت هستند.
اما در یک صورت شیر برگشت یا همان شیر زانوی می تواند عملکرد درستی نداشته باشد و در این صورت رادیاتور سرد خواهد شد.
به خاطر اینکه آب گرم در مدار جریان ندارد و در عمل رادیاتور از مدار خارج می شود.اگر شیر بالای رادیاتور درست عمل میکند و آب را قطع و وصل می نماید در اصل ایراد از عملکرد شیر زانو می باشد.
اما این شیرها به دلیل جنسشان هرز شده و دچار گرفتگی می شوند و قیمت پایین آنها باعث شده که از تعمیرات جلوگیری شود و هر دفعه آنها را تعویض نمایند.
امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید.