
سیستمهای گرمایشی مختلفی برای گرمکردن منازل و دیگر مکانها وجود دارد. رادیاتور برقی یکی از بهترین سیستمهای گرمایشی است که امروزه خیلیها طرفدار آن هستند و از آن استفاده میکنند؛ البته این نوع رادیاتور با توجه به ویژگیهایش برای بعضی از مکانها مناسبتر است. به همین خاطر میخواهیم با بررسی همه جانبه رادیاتور برقی شما را در خرید این وسیله راهنمایی کنیم.
رادیاتور برقی چیست؟
رادیاتور برقی از جدیدترین نسل وسایل گرمایشی است. این وسیله را در بازار به اسم «شوفاژ برقی» هم میشناسند و از نظر ظاهری تفاوتی با رادیاتورهای معمولی ندارد. همان طور که از اسمش پیداست منبع تأمین انرژی برای راهاندازی رادیاتورهای برقی، الکتریسیته است. سیال جاری در رادیاتورهای معمولی آب است؛ اما در شوفاژهای برقی بهجای آب، از روغن استفاده میکنند.
این رادیاتورها معمولاً برای فضاهایی با متراژ کم کاربرد دارند؛ البته بهخاطر مصرف برق و هزینههای انرژی شوفاژ برقی انتخابی موقتی است. ساختمانها یا فضاهایی که به سیستم موتورخانه و لولهکشی گاز مجهز نیستند، از این وسیله گرمایشی استفاده میکنند.
عملکرد رادیاتور های برقی
نیروی برق المنتهای موجود در بدنه دستگاه را گرم میکند. بعد از مدتی المنتها این گرما را به سیال درون رادیاتور انتقال میدهد. سطح روغن گرمشده بهآرامی از لولههای عمودی رادیاتور بالا میآید. با گردش سیال در این لولهها، پرههای شوفاژ گرم میشوند و این گرما را به محیط منتقل میکنند. زمانی که روغن گرمایش را از دست بدهد و سرد بشود، بهسمت المنتها میرود و مراحل قبلی تکرار میشود. این چرخه تا گرمشدن محیط ادامه دارد. بعد از گرمشدن فضای اتاق، ترموستات منبع تغدیه انرژی المنترا قطع میکند. زمانی که دوباره دمای محیط کاهش پیدا کند، رادیاتور برقی فعال میشود.
انواع رادیاتورهای برقی
رادیاتور برقی را در دو مدل آلومینیومی و شیشهای تولید و به بازار عرضه میکنند. شوفاژ برقی شیشهای طرحبندی متنوعتری دارد. حتی میتوانید با توجه به دکورسیوان فضا رنگ یا طرحدلخواهتان را سفارش بدهید.
اجزای سازنده رادیاتور برقی
شوفاژ برقی از بخشهای مختلفی تشکیل میشود که هرکدام را بررسی میکنیم.
- المنتها: المنتها از اصلیترین اجزای رادیاتورهای برقی هستند. آنها انرژی لازم برای گرمشدن را به روغن میرسانند.
- پایهها: در دو طرف رادیاتور پایههایی تعبیه کردهاند که به ایستادگی دستگاه کمک میکند.
- سیال: سیال یا روغن موجود در رادیاتور وظیفه انتقال حرارت به پرهها را دارد.
- کابل رابط: سیمی است که رادیاتور را به منبع برق وصل میکند.
- بدنه رادیاتور: بخش خارجی رادیاتور است که دیگر بخشهارا در آن جاگذاری کردهاند.
- فن گردش هوا: این فن هوای گرم را سریعتر به محیط بیرون انتقال میدهد.
- ترموستات: بخشی از دستگاه است که میزان حرارت محیط را کنترل میکند. میتوانید ترموستات را بهشکل دستی هم تنظیم کنید.
- حولهخشککن: رادیاتورهای برقی مجهز به حولهخشککن هستند. میتوانید برای خشککردن حوله یا لباسهای کوچک از آن استفاده کنید.
- چراغ: چراغی کنار بدنه رادیاتور وجود دارد که روشنیا خاموشبودن دستگاه را مشخص میکند.
مزایای رادیاتور برقی
این دستگاه وزن کمی دارد و حملونقل آن آسان است. شوفاژهای برقی نیاز به سیستم موتورخانه ولولهکشی ندارند و بهراحتی نصب میشوند. سرویس و نگهداری این وسیله پرهزینه نیست. استفاده از روغن در این نوع رادیاتورها از زنگزدگی و منفجرشدن دستگاه جلوگیری میکند. همچنین این مایع بخار نمیشود و نیازی به تعویض هم ندارد. شوفاژ برقی ظاهر زیبایی دارد و شرکتها مدلهای متنوعی از آن را تولید میکنند. این دستگاه گازهایی مثل دی اکسید کربن تولید نمیکند و سازگار با محیط زیست است.
برای مشاهده تمام محصولات ما، پیشنهاد میکنم به سایت فروشگاه ترمو کلیلک نگاهی بیندازید.
معایب رادیاتورهای برقی
قبل از خرید رادیاتورهای برقی باید معایب آن را هم بررسی کنید. دانستن این اطلاعات تصمیمگیری نهایی را برایتان آسانتر میکند.
رادیاتور برقی بهخاطر استفاده از روغن بهجای آب قدرت گرمای کمتری نسبت به رادیاتورهای معمولی دارد. زیرا ظرفیت گرمایی ویژه روغن کمتر از آب است. بهخاطر مصرف زیاد برق و هزینه انرژی نمیشود از این وسیله برای مدت طولانی استفاده کرد. رادیاتورهای برقی به سیستم الکتریسیته پرقدرت نیاز دارند. اگر سیمکشیهای ساختمانقدیمی باشد، در عملکرد این دستگاه مشکل به وجود میآید. صدای فن در بعضی از شوفاژهای برقی آزاردهنده است.
نکات مهم در خرید رادیاتور برقی
در خرید رادیاتورهای برقی باید به نکتههای مهمی توجه کنید.
جنس رادیاتور
رادیاتورهایی که از جنس آلومینیوم هستند، کاربرد بهتری دارند و قیمتشان بهصرفهتر است. آلومینیوم را چهارمین رسانای برتر گرمایی میدادند. این فلز سرعت انتقال حرارت را افزایش میدهد.
توان گرمایش رادیاتور برقی
توان گرمایش شوفاژها به تعداد پرههای دستگاه و مساحت اتاق بستگی دارد؛ پس برای خرید این دو عامل را فراموش نکنید. با افزایش تعداد پرهها توان گرمایش دستگاه هم بیشتر میشود؛ البته این وسیله برای گرمکردن فضاهای بزرگ بهصرفه نیست.
ترموستات ایمن در شوفاژ برقی
ترموستاتتعبیهشده در رادیاتور، کنترل دمای محیط را بر عهده دارد. این بخش از سیستم بهشکل خودکار عمل میکند. با گرمشدن محیط ترموستات مانع رسیدن جریان برق به المنتها میشود.
امکانات جانبی
هر چقدر دستگاه رادیاتور مجهزتر باشد، قیمت بیشتری دارد. امکانات جانبی رادیاتور شامل بخشهای زیر است: فن گردش هوا، محل حولهخشککن، صفحه نمایشگر، محفظه مخصوص برای کابل و سیستم غیرانجماد.
بهترین برندهای رادیاتور برقی
با افزایش استقبال مصرفکنندهها از این دستگاه، برندهای مختلف رادیاتورهای برقی را تولید میکنند. شاید لیستی از بهترین برندها در زمان خرید به کارتان بیاید.
- شوفاژ برقی آریته مدل 836/13
- رادیاتور برقی هاردستون مدل OR2507
- شوفاژ برقی فلر OR20090
- رادیاتور برقی نوا NH1254
- رادیاتور برقی دلونگی مدل KH 771230V
رادیاتور برقی از بهروزترین سیستمهای گرمایشی است که کاربرد زیادی در گرمکردن فضاهای کوچک دارد. برای خرید این دستگاه باید به عوامل مختلفی توجه کنید که هرکدام از آنها را بررسی کردیم. این وسیله برای کشورهایی که هزینه انرژی برق در آنها کم است، انتخاب خوبی میشود. اگر برای اطلاع از دیگر سیستمهای گرمایشی و سرمایشی مشتاق هستید، کافی است به سایت ترمو کلیک سری بزنید.