رادیاتور پره ای یکی از انواع رادیاتورهای پرطرفدار است؛ اما چرا پرطرفدار؟ جواب ساده است. شما میتوانید در مواقع لازم پرهها را در بیاورید یا به رادیاتور، پره اضافه کنید. این مزیت کمک میکند تا وقتهایی که پرهها مشکل داشتند، به جوشکاری و روشهای تخصصی برای جایگزینی آنها احتیاجی نباشد. علاوهبر آن هم برای انتخاب اندازه مناسب دستمان باز است و میتوانیم رادیاتور پرهای را بزرگ و کوچک کنیم. این رادیاتورها را در اندازهها متفاوتی میفروشند؛ مثلاً سه، پنج، هشت و 10 پره؛ اما شاید این تعداد از پرهها برای فضای شما کوچک یا بزرگ باشد؛ پس لازم است محاسبه تعداد پره های رادیاتور را بدانید.
بیایید با مثالی مسئله را بررسی کنیم. فرض کنید رادیاتور هشت پره برای نشیمن شما بزرگ باشد؛ اما احساس میکنید پنج پره هم برای فضا کافی نیست، حالا باید چه کار کنید؟ اینجاست که قابلیت کموزیاد کردن پرهها به کارتان میآید؛ اما دقیقاً چطور باید تعداد پرهها را محاسبه کنید؟
عوامل مؤثر پرههای رادیاتور پره ای
تعداد پرههای رادیاتور ارتباط مستقیمی با مساحت فضا ندارد. در واقع عوامل دیگری هم برای محاسبه تعداد پرههای رادیاتور وجود دارد.
آبوهوا
اینکه در مناطق سردسیری برای گرمکردن خانه نیاز به گرمای بیشتری است، چیزی نیست که بر کسی پوشیده باشد؛ پس آبوهوا تأثیر مستقیمی بر انتخاب شما دارد؛ البته نگران نباشید رادیاتورهای مناطق گرمسیری و سردسیری استانداردهای خاص خودشان را دارند؛ پس قرار نیست سردرگم شوید.
برای خرید رادیاتور و مشاهده انواع آن میتوانید به صفحه ” خرید رادیاتور ” سری بزنید.
ساختار ساختمان
اگر در ساختمانی با پنجرههای بزرگ یا زیاد با دیوارهای نازک زندگی میکنید، باید برای گرمکردن آن هزینه بیشتری بپردازید. پر واضح است که این ساختمانها هدررفت انرژی بیشتری دارند؛ شاید در برداشت اول غیرمنطقی به نظر بیاید؛ اما رنگ ساختمان هم در اتلاف انرژی گرمایی تأثیر دارد. استانداردهای زندگی بهینه هم در انتخاب شما مؤثر است؛ مثلا دوجداره یا تکجداره بودن پنجرهها، باز بودن درز کنار قاب پنجرهها یا کیپ بودنشان، باز نگه داشتن یا بستن کانالهای کولر … ؛ پس باید این موضوع را در محاسبه تعداد پره های رادیاتور لحاظ کنید.
ارتفاع ساختمان از کف
اگر در ساختمان بلندی زندگی میکنید، کاملاً با تفاوت دما در طبقات بالا و پایین آشنا هستید. گاهی طبقات بالاتر بهخاطر اینکه ساختمانهای کناری کوتاهتر هستند، گرما و سرمای شدیدتری دارند؛ اما طبقات پایینتر بهخاطر همجواری با خانههای دیگر در معرض تابش مستقیم آفتاب یا باد نیستند. حتی زاویه تابش خورشید هم روی میزان گرمی و سردی خانه شما تأثیر دارد؛ پس باید حواستان به آن باشد.
حالا اگر همه این عوامل کیفی را کنار هم بگذاریم، حتماً برای انتخاب سردرگمتان میکند. نگران نباشید! واقعاً پیداکردن خطوربط بین همه اینها کار مفیدی نیست. چرا؟ چون برای این محاسبات فرمولی تعریف کردهاند که شما میتوانید با استفاده از آن به راحتی محاسبه تعداد پره های رادیاتور را انجام بدهید. بیاید برویم سر اصل مطلب و فرمول را با هم بررسی کنیم.
فرمول محاسبه تعداد پره های رادیاتور
اول از همه به کاتالوگ شرکت تولیدکننده رادیاتور احتیاج داریم. در این کاتالوگها ظرفیت حرارات هر پره رادیاتور را نوشتهاند. این عدد در محاسبات لازممان میشود. جدول استانداردهای موجود را هم کنار دستتان بگذارید. حالا باید بار گرمایی محیط را بر ظرفیت گرمایی تقسیم کنید. ظرفیت حرارتی همان عددی است که از کاتالوگ دیدیم. بیایید فرمولمان را کمی دقیقتر کنیم.
در این مثال شرایط آبوهوایی معتدل را در نظر میگیریم. طبقههای بالایی و پایینی برای گرمشدن به 110 و طبقههای میانی به 90 کیلوکالری انرژی در هر مترمربع نیاز دارند. برای دقیقتر شدن شرایطمان اتاق را 10متری در نظر میگیریم. خانه ما در طبقه میانی است؛ پس 90کیلوکالری لازم را در مساحت اتاق ضرب میکنیم.
90 × 10
این عدد را بر ظرفیت گرمایی هر پره رادیاتور تقسیم میکنیم. (یادآوری: ظرفیت گرمایی هر پره در کاتالوگ رادیاتور آمده است.) ما اینجا ظرفیت را 125 در نظر میگیریم؛ پس
126 ÷ 900 ( جواب را تقریبی 7 در نظر میگیریم)؛ پس این اتاق به رادیاتوری هفتپره احتیاج دارد.
شاید در بعضی سایتها فرمولهای عجیبوغریبی ببینید. این فرمولها خیلی تخصصی و به رشتههای مهندسی مربوط میشوند. لازم نیست خودتان را با آنها سردرگم کنید. برای محاسبه بار گرمایی محیط هم استانداردهایی وجود دارد که شما را از فرمولهای پیچیده بینیاز میکند.
تفاوت محاسبه تعداد پره های رادیاتور پره ای و پنلی
یادتان نرود که رادیاتورهای پرهای و پنلی با هم متفاوت هستند؛ پس فرمولهایی که گفتیم برای تعداد پرههای رادیاتور پنلی نیست. معمولاً پرههای رادیاتورهای پرهای از آلومینیوم و رادیاتورهای پنلی از فولاد است که این تأثیر خودش را در محاسبه دارد.
اگر قصد خرید رادیاتور را دارید، از سایت فروشگاه ترمو کلیک دیدن کنید.
محاسبه تعداد پره های رادیاتور با برندهای مختلف
یادتان هست گفتیم برای ظرفیت گرمایی باید کاتالوگ هر تولیدکننده را ببنید؟ این نشان میدهد که پرههای رادیاتورها با برندهای مختلف ظرفیت گرمایی متفاوتی دارد؛ مثلاً ظرفیت گرمایی رادیاتور آذربان و رادیاتور والترو متفاوت است. همین هم در فرمول محاسباتی ما اهمیت داشت؛ پس برند در محاسبه تعداد پره رادیاتور مؤثر است؛ اما برندهای ایرانی معمولاً ظرفیتهای گرمایی یکسانی دارند؛ پس با آنها به مشکل نمیخورید. اگر دنبال میانگینی هستید تا ظرفیت پرههای رادیاتور برندهای داخلی و خارجی را بدانید، آن را 1750 در نظر بگیرید؛ البته یادتان نرود که این عدد به ازای هر مترمربع است.
محاسبه آنلاین تعداد پره های رادیاتور
اگر ماشین حساب دم دستتان نیست یا هنوز حسابوکتاب برایتان سخت است، خیلی راحت از سایتهای محاسبه آنلاین کمک بگیرید. کافی است «محاسبه آنلاین پره های رادیاتور» را جستجو کنید.
در ترمو کلیک سعی داریم تا با راهنماییهای مؤثر به شما در انتخاب تجهیزات کمک کنیم. این بار هم درباره محاسبه تعداد پره های رادیاتور هر چه در چنته داشتیم، برایتان نوشتیم. اگر تجربهای درباره خرید رادیاتور دارید، در کامنتها با ما در میان بگذارید. قطعاً به کار میآید.