
پمپها قطعهای مهم و کاربردی در صنعت هستند که شکلهای مختلفی دارند. پمپ سیرکولاتور یکی از رایجترین پمپها است. بیتردید بعد از شناخت کاربرد پمپ سیرکولاتور در صنعت، متوجه اهمیت زیاد آن میشوید. این روزها دستگاه سیرکولاتور در زندگی روزمره هم نقشی اساسی دارد. خوب است کمی از ویژگیهای آن بدانید.

پمپ سیرکولاتور
پمپ سیرکولاتور چیست؟
پمپ سیرکولاتور یکی از معروفترین و پرمصرفترین پمپها در صنعت است. به این دستگاه «سیرکوله» هم میگویند. این پمپ سیال یا مایعات را در یک سیکل بسته به گردش درمیآورد. پمپهای سیرکولاتور را زیرمجموعه پمپهای سانترفیوژ میدانند. زیرا میتواند مایعاتی را که دمایشان حدود 100 تا 130 درجه سانتیگراد است، در یک سیکل بسته پمپاژ کند.
کاربرد پمپ سیرکولاتور در صنعت
نوع و جنس بدنه دستگاه در کاربرد پمپ سیرکولاتور تأثیرگذار است. از این وسیله در تأمین آب گرم برای سیستمهای گردشی مرکزی و سیستم گرمایش از کف استفاده میکنند. بعد از تأمین آب داغ، آن را در سیستمهای آب گرم خانگی مثل شوفاژ و رادیاتور به گردش درمیآورد. پمپهای سیرکولاتوری که از جنس استیل هستند، سیالهای شیمیایی و صنعتی را جابهجا میکنند. همچنین در سیستمهای شستوشوی صنعتی کاربرد دارند. معمولاً برای به گردشانداختن آب داغ در سیستمهای تأسیساتی و تهیه مطبوع از این پمپ استفاده میکنند. این دستگاه به راهاندازی سیستم آب استخر هم کمک میکند.
انواع پمپ سیرکولاتور
بهخاطر کاربرد زیاد این پمپها مدلهای مختلفی از پمپهای سیرکوله در بازار موجود هستند. اندازه، نوع و جنس پروانه و بدنه، دور موتور و کاربرد هرکدام از این پمپها با یکدیگر متفاوت است. از پمپ سیرکوله خطی و دور 1450 معمولاً در ساختمانهای کوچک و متوسط استفاده میکنند. این دستگاهها نسبت به دیگر پمپهای سیرکولاتور توان کمتری دارند. پمپ کوپلینگدار یا باواسطه، اتاترم یا موتور خشک بیواسطه هم از دیگر مدلها هستند. برای استفاده از هرکدام در ابتدا باید ویژگیهای آن را بهخوبی بشناسید.
پمپ آب گرم
زمانی که منبع حرارتی، آب گرم مصرفی را به دمای مناسب میرساند، باید از این نوع پمپ استفاده کنیم. پمپ آب گرم، سیال داغ را در شوفاژها سیرکوله میکند.
پمپ برگشت آب گرم مصرفی
پمپ برگشت آب گرم مصرفی، با سیرکولهکردن آبی که درون لولهها است، سیال را گرم نگه میدارد. این کار باعث میشود با بازکردن شیر، آب گرم بدون معطلی خارج بشود.
پمپ گردش آب شوفاژ
این پمپها برای به گردش درآوردن آب گرم در سیستم گرمایش مرکزی و سیستم آب گرم خانگی، انتخاب خوبی هستند.
برای بازدید و خرید انواع پمپ سیرکولاتور با سایت فروشگاه ترمو کلیک نگاهی بیندازید.
دستهبندی پمپهای سیرکولاتور
با توجه به مدل نصبکردن، دستگاه سیرکوله را به دو مدل مختلف زمینی و خطی دستهبندی میکنند.
پمپ سیرکولاتور خطی
این دستگاه را در مسیر لولهکشی نصب میکنند. زیرا ورودی و خروجی پمپ در یک راستا هستند و زاویه 180 درجه دارند. وزن این دستگاه کم است و میزان سیال کمتری پمپاژ میکند. به همین خاطر برای استفاده در مصارف خانگی کاربرد دارند. پمپهای سیرکولاتور خطی در دو نوع کوپلینگدار و اتاترم موجود هستند. پمپ گراندفورس یکی از معتبرترین برندها است که این نوع از پمپها را در ظرفیتهای مختلف تولید میکند.
پمپ سیرکوله زمینی
در این نوع از پمپها دهانه ورودی و خروجی با همدیگر زاویه 90 درجه دارند و در یک راستا نیستند. دهانه ورودی در این دستگاه رو به بالا است. این نوع پمپها را از جنس چدن میسازند. پروانه این دستگاه از جنس چدن یا برنج است. پمپهای سیرکوله زمینی میتوانند حجم بیشتری از سیال را پمپاژ کنند. همچنین دبی و هد بیشتری نسبت به مدل قبلی دارند. پمپهای سیرکوله بسیار قوی هستند و میتوانند دائم کار کنند. به همین خاطر پیشنهاد میکنم از این دستگاه در مصارف صنعتی و برجها استفاده کنید. این نوع از پمپها بهخاطر وجود الکتروموتور وزن زیادی دارند.
اجزای تشکیلدهنده پمپ سیرکوله
بدنه، اصلیترین بخش دستگاه است و دیگر اجزا در آن قرار دارند. جالب است بدانید با توجه به نوع و جنس بدنه، از این پمپ در بخشهای مختلفی استفاده میکنند. معمولاً بدنه پمپهای سیرکوله چدنی یا استیل هستند. پروانه دستگاه را هم از جنس چدن و برنج میسازند. اسم دیگر بخشهای دستگاه را برایتان میگذارم.
الکترو موتور؛ یاتاقان؛ چرخ گردان پرهدار یا پروانه؛ کاسه نمد؛ دهانه تخلیه؛ دهانه مکش؛ موتور؛ دینام؛ واسطه؛ شافت یا محور؛ واسطه تبدیلی؛ کوپلینگ.
مزایای پمپ سیرکولاتور
پمپ سیرکوله یکی از رایجترین و پرکاربردترین پمپهای صنعتی است. این الکتروپمپها بسیار کمصدا هستند. همچنین انرژی کمی مصرف میکنند و ردهبندی A و B را دارند. مدلهای مختلفی از این دستگاه را به بازار عرضه میکنند و برای خرید حق انتخاب دارید. پمپ سیرکولاتور میتواند سیال با دمای زیاد را به گردش دربیاورد. نصبکردن این دستگاه بدون دردسر و آسان است. همچنین نگهداری از این پمپ هزینه کمی دارد.
برای خرید پمپ سیرکولاتور میتوانید به سایت فروشگاه ترمو کلیک نگاهی بیندازید.
راهنمای خرید پمپ سیرکولاتور
زمانی که میخواهید پمپ سیرکوله بخرید، باید به چند گزینه مهم دقت کنید. بعد از بررسی هرکدام، بهترین دستگاه را انتخاب کنید.
- قدرت و دور موتور پمپ
- برند و مدل پمپ سیرکولاتور
- اتصال دندهای و فلنجی
- مقدار هد و دبی آب لازم برای سیستم
- پمپ خطی یا زمینی
- قطر لولههای ورودی و خروجی
محل نصب پمپ سیرکوله در سیستمهای گرمایش و سرمایش
این پمپها را در مسیر برگشت آب به سیستم نصب میکنند. جایگاه این دستگاه در سیستمهای گرمایش، قبل از دیگ حرارت است. در این حالت آب از پمپ خارج میشود و بهسمت دیگ حرارت میرود. بعد از این مرحله سیال در رادیاتورها و فنکویلها پخش میشود.
در سیستمهای سرمایشی پمپهای سیرکولاتور را قبل از چیلر نصب میکنند. آب خروجی از این دستگاه، وارد چیلر میشود و بعد بهسمت فنکویلها و کویل هواساز میرود. معمولاً در ساختمان برای جوگیری از برگشت آب گرم باقیمانده در لولهها از پمپ برگشت آب گرم استفاده میکنند. محل نصب این پمپ قبل از منبع کویلی یا دوجداره و روی لوله برگشت آب است.
پمپ سیرکولاتور یکی از کاربردیترین پمپها است که امروزه از آن در بخشهای مختلف خانگی و صنعتی استفاده میکنیم. تلاش کردیم در این مقاله شما را با انواع این پمپها و کاربرد آن آشنا کنیم. پیشنهاد میکنم برای خواندن مطالب بیشتر به سایت ترمو کلیک سری بزنید.