با نزدیک شدن به فصل تابستان، تهیه تجهیزات سرمایشی مناسب، یکی از دغدغههای اساسی مردم است. کولرهای آبی و گازی از قدیم سیستمهای سرمایشی پرطرفداری در میان مردم بودهاند. امروزه دستگاههای بسیار متنوعتر و جدیدتری وارد بازار شدهاند که جایگزین بهتری برای این کولرها هستند. یکی از این دستگاهها، هواساز است. هواسازها هم تجهیزات گرمایشی و هم سرمایشی هستند و دستگاهی برای تهویه مطبوع ساختمان هم به حساب میآیند. خریدن آنها به جای کولرها، انتخاب هوشمندانهتر و مقرونبهصرفهتری است. زیرا این دستگاههای کاربردی، علاوهبر خرید وسایل خنککننده، شما را از تهیه تجهیزات گرمایشی نیز بینیاز میکنند.
هواساز چیست؟
یکی از تجهیزات تهویه مطبوع تابستانی و زمستانی، هواسازها هستند. قبل از خرید این دستگاه باید بدانید که آنها در کنار دستگاههای سرمایشی یا گرمایشی فعالیت میکنند؛ یعنی علاوهبر هواساز، باید یک چیلر، بویلر یا… نیز تهیه کنید. زیرا هواسازها حرارت یا سرما تولید نمیکنند و فقط توزیعکننده هوا هستند. چیلر دستگاهی است که با حذف گرما، هوا را خنک میکند و بویلر هم آب را به نقطه جوش میرساند.
عملکرد هواساز
هواسازها ساختار بسیار سادهای دارند. این دستگاهها از فن، رطوبتزن و مبدلهای حرارتی ساخته شدهاند. رطوبتزن، قطرات آب را در داخل فضای هواسازها اسپری میکند تا در اثر تبادل، هوای خنک در محیط پخش شود. برای تولید هوای خنک، آب سرد در دستگاهی مثل چیلر تولید شده و با لولهکشی وارد هواساز میشود. فنها هوای تازهای که از بیرون وارد هواسازها میشود، از روی مبدلهای حرارتی عبور میدهند. اگر آب موجود در مبدلهای حرارتی سرد باشد، هوای خنک تولید میشود. اگر هم آب موجود در مبدلهای حرارتی گرم باشد، دستگاه هوای گرم تولید میکند.
کاربرد هواساز
هواسازها علاوهبر توزیع سرما و گرما، فیلتر کردن هوا، تنظیم دقیق دما و رطوبت محیط را هم انجام میدهند. هواسازها به این دلیل که هوای تازه را وارد محیط میکنند، بخشی از تهویه مطبوع ساختمان محسوب میشوند. یکی دیگر از کاربردهای هواسازها، کنترل سرعت و جهت هوای ورودی به محیط است.
انواع هواساز
هواسازها هم مثل بسیاری از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی انواع مختلفی دارند. هواسازهای صنعتی و ساختمانی (خانگی) دو دسته اصلی از این دستگاه هستند. هواسازها با توجه به نوع فن، مبدل حرارتی، جنس بدنه، اینورتربودن یا نبودن و… به انواع مختلف دیگری تقسیم میشوند. معروفترین انواع هواسازها فول-فرش، هایژنیک و هیت ریکاوریها هستند.
-
هایژنیک
یکی از کاربردیترین انواع هواسازها، هواسازهای هایژنیک هستند. فیلترهای این مدل از هواسازها، نوع درزها و دریچههای آنها، از نفوذ ذرات آلاینده به محیط جلوگیری میکند. هواساز هایژنیک مناسبترین دستگاه برای مکانهای بسیار حساس مثل بیمارستانها است.
-
هیت ریکاوری
این نوع از هواسازها به صورت دو طبقه هستند. در فصل تابستان که دستگاه در حالت سرمایشی کار میکند، هوای خنک تولیده شده از قسمت پایین دستگاه، وارد محیط میشود. سپس هوای برگشتی از ساختمان، از بخش بالایی وارد دستگاه میشود. در این نوع هواسازها، هوای داخل محیط وارد دستگاه میشود و پس از سرد یا گرم شدن دوباره به داخل خانه برمیگردد.
-
هواساز فول-فرش (Full Fresh)
این نوع از هواسازها ویژگی خاصی دارند که آنها را از سایر مدلها مجزا میکند. در هواسازهای فول-فرش تمام هوایی که وارد دستگاه میشود صددرصد از بیرون خانه و از هوای تازه تأمین میشود. همچنین برای برگرداندن هوای داخل ساختمان به هواساز هیچ دریچهای روی دستگاه وجود ندارد. به همین دلیل هم این نوع از هواسازها عمل تهویه هوا را به بهترین شکل انجام میدهند.
فضاهای مناسب
هواسازها برای نصب در مناطقی که میزان رطوبت در آنها خیلی بالاست، مناسب نیستند. نکتهای که در زمان خرید هواسازها باید به آن توجه کنید، محل نصب آنها است. محل نصب هواسازها باید محکم باشد و فضای کافی داشته باشد. نکته مهم دیگر در نصب هواسازها، این است که دستگاه باید در مکانی نصب شود که به هوای تازه دسترسی داشته باشد. این دستگاهها ابعاد بسیار بزرگی دارند و به همین دلیل مناسب مجتمعهای تجاری، تفریحی، ورزشی، اداری و درمانی بزرگ هستند.
معایب و مزایای هواساز
هواسازها هم مثل سایر دستگاهها مزایا و معایب خاص خود را دارند. یکی از بزرگترین مزیتهای هواسازها این است که در خارج از ساختمان قرار میگیرند. بیرون قرار گرفتن دستگاه باعث میشود که سروصدا تولید نکند. هواسازها امکان کنترل اتوماتیک در طول شبانه روز را هم دارند. همین ویژگی، کارایی دستگاه را افزایش داده و باعث صرفهجویی در مصرف انرژی میشود. همچنین قیمت اولیه هواسازها در مقایسه با سایر تجهیزات تهویه مطبوع، مناسبتر است. هزینههای تعمیرونگهداری هواسازها هم در مقایسه با دستگاههای دیگر بسیار مقرونبهصرفهتر هستند. از همه مهمتر اینکه، هواسازها محیطهای بزرگ را به خوبی هوادهی میکنند. یکی از معایب هواسازها این است که به کانالکشی نیاز دارند. نیاز به کانالکشی، علاوهبر اینکه به فضای بزرگی احتیاج دارد، هزینههای نصب هواسازها را هم افزایش میدهد.
معرفی بهترین برندهای داخلی و خارجی
-
برند آکس
شرکت آکس، تولیدکننده یکی از بهترین هواسازهای موجود در بازار است. هواسازهای آکس بهترین سیستم فیلتراسیون را دارند و میتوانند محیط را به صورت کامل پاکسازی کنند. همچنین نشانگر موجود در دستگاه، وضعیت میزان آلودگی هوا را هم نمایش میدهد.
-
برند جیپلاس
یکی دیگر از بهترین هواسازها توسط برند ایرانی جیپلاس تولید میشوند. برند جیپلاس شرکتی نوپا و موفق در تولید انواع لوازم خانگی و سیستمهای تهویه مطبوع است. محصولات این برند برخلاف کیفیت بالا، قیمت بسیار مناسبی دارند. هواسازهای جیپلاس فیلتر بوگیری دارند که بوهای نامطبوع محیط را هم از بین میبرد.
-
برند پارس خزر
یکی دیگر از برندهای ایرانی با کیفیت در تولید هواسازها، برند پارس خزر است. این برند یکی از قدیمیترین تولیدکنندگان لوازم خانگی در ایران است. هواسازهای پارس خزر مجهز به تکنولوژی های روز دنیا هستند و کیفیت بسیار بالایی دارند. این هواسازها در مقایسه با نمونههای خارجی، قیمت مناسبتری دارند.
ما در ترمو کلیک سعی داریم با معرفی برندهای مختلف، خرید را برای شما آسانتر کنیم. تصمیم اینکه کدام دستگاه یا کدام برند برای شما مناسبتر است و کدامیک را انتخاب میکنید، با شماست. خوشحال میشویم که تجربیاتتان در خرید هواساز را با ما به اشتراک بگذارید.